e

SOMFY Motorer

Vi nordbor har ett kluvet förhållande till sol och värme. Större delen av året längtar vi och så snart den första vårsolen visar sig skyndar vi oss ut för att njuta. Men det kan snart bli lite för mycket av det goda och då söker vi efter skugga och svalka.

 

Under sommarmånaderna kan solen rent av bli ett besvär, speciellt om du bor i ett modernt hem med stora glasytor. För varje kvadratmeter glasyta som exponeras för solen flödar det in många hundra watt solenergi – hela huset blir som ett stort värmeelement.
Bästa lösningen för att undvika ett stekhett hus är att stoppa värmen innan den kommit in i huset. För detta är utvändiga solskydd som fönstermarkiser eller screens idealiska. De skuggar fönstret och tar bort en stor del av solenergin innan den ens når fönstret, samtidigt som man fortfarande kan se ut genom fönstret och njuta av utsikten och det vackra solljuset. Fönstermarkiser och screens skyddar också inredning, möbler och växter samtidigt som de skapar en personlig och levande fasad.

 

 Fördelar med fönstermarkiser:Uitvalscherm 4
- Avskärmar solen effektivt utan att hindra utsikt genom fönstret;
- Ger ett bättre inomhusklimat;
- Ger ofta huset ett mer exklusivt utseende;
- Finns i många uföranden och färger;
- Mycket vädertåligt med raka och starka fallarmar.

 

Fördelar med screens:screen zonwering 8
- Monteras direkt på fönstret och har inga utstickande delar;
- Filtrerar det infallande solljuset men ger ändå möjlighet att se ut;
- Speciellt bra funktion vid lågt stående sol;
- Bra val för blåsiga platser och höga höjder som flerfamiljshus;
- Med specialanpassad duk klarar screens de flesta väderförhållanden.